Den 31 oktober föddes en liten flicka och därmed hade jordens befolkning passerat sju miljarder invånare. Men vilket nummer i ordningen var du själv och ditt barn?

Danica May Camachos födsel i Manila firades globalt för att markera att jordens befolkning passerat sju miljarder. Horder av reportrar och FN-tjänstemän, vallfärdade till BB för att bevittna det 2,5 kilo tunga underverket.

På cirka hundra år har befolkningen vuxit från 1,6 miljarder till 7 miljarder. En häpnadsväckande ökning. Så sent som 1999 passerades 6 miljarder människor och om hundra år beräknar man att jordens befolkning kommer att uppgå till 9,5 miljarder.

Vilket nummer i ordningen var du och din familj?
Själv föddes jag, enligt en befolkningskalkylator på BBC News, som människa nummer 3 735 934 549. Nästan 78 miljarder människor hade föddes på jorden innan mig.


Räkna ut ditt eget tal

I skrivande stund är vi 9 464 486 invånare i Sverige. Kina är världens folkrikaste land med en befolkning på 1,35 miljarder och Indien ligger på andra plats med 1,24 miljarder.

Världens näst minsta land sett till befolkningsmängden är Tuvalu. Landet består av 9 korallöar i en 497 kilometer lång kedja i Polynesien där befolkningen utgörs av 9,700 personer. Världens minsta stat är Vatikanstaten med bara 821 invånare.

Se dig själv i förhållande till resten av världen

Källor: Statistiska centralbyrå, SVD, BBC News World

Vad tyckte du om artikeln?  
Föregående artikelKung fu baby!
Nästa artikelNu ger hon kritikerna rätt!
DELA