En ny trend bland kändisar är att låta äldre syskon bestämma vad blivande lillasyster eller lillebror ska heta. Hade du vågat ta chansen?

Den förra Spice Girls medlemmen, Mel B, har till exempel låtit sin 11 år gamla dotter få välja namn till sin nya lillasyster. Mel Bs tredje barn fick därför namnet Madison. Och Mel B är inte ensam. Genom att låta äldre syskon vara med och bestämma hoppas föräldrarna att banden mellan syskonen ska stärkas.

Läs mer: Du är vad du heter

Var försiktig
Enligt psykologen Janet Hall, som citeras i Herald Sun, är det väldigt vanligt att folk följer kändistrender. Och genom att låta syskonen vara med och bestämma namn, menar föräldrarna att barnen får känna sig både ansvariga och viktiga. Detta till trots menar hon att föräldrarna noggrant bör tänka igenom konsekvenserna innan de går med på att ge barnet ett namn, som de ska bära med sig resten av livet. Så långt klarar nämligen inte storasyskon att tänka.

Läs mer: Kändisförälder och deras ungars namn

För det kan bli väldigt kreativa och uppfinningsrika namn om barnen får bestämma. Bland annat så gav en flicka sin lillebror namnet Tico, efter den lilla ekorren i hennes favoritserie, ”Dora the Explorer”. Andra har fått namn som Moses efter att deras syskon sett Disney-filmen “Prinsen av Egypten”. Den australiske sångerskan Kasey Chambers’ söner Talon och Arlo gav sin lillasyster namnet Popin, efter som hon, enligt deras uppfattning, hoppat runt som ett popcorn i mammans mage.

Läs mer: Valet av namn talar om vem du är

Vad tyckte du om artikeln?