"Melker är sex månader och hans täta, blonda lockar ramar in de mjuka anletsdragen. Han ligger i sin mammas famn och spretar med tårna och blundar med de blåa ögonen. Så fort jag spanar in honom i incheckningskön ber jag hans mor om att få hålla i honom. ”Säg till om jag kan hjälpa till”, erbjuder jag den ensamma mamman. Mest för min egen skull. Melker får fylla tomrummet. Vid starten håller jag hårt i Melker medan hans mamma fäster säkerhetsbältet och organiserar flaskor.
Det är första gången jag och min man lämnar vår dotter. I tre dagar ska vi bara sova, njuta och vara vi två i Nice på Franska Rivieran. Melina är i trygga händer hos sin älskade mormor i Rinkeby. Nu är det min mamma som inte får sova, tänker jag och en hänsynslös våg av dåligt samvete sköljer över mig.
 
Efter ett år med vår ljuvliga dotter stupar vi nu i säng vid tio och ser planerade krogbesök gå upp i rök. Tre dagar utan Melina men hon är ständigt närvarande i sin frånvaro. Vi ringer och pratar med henne och vi pratar om henne…”
 
Vad tyckte du om artikeln?  
Föregående artikelFörsöker du bli gravid?
Nästa artikelLottas andra barn blev till med IVF
DELA