Psykoterapeuten Louise Hallin menar att småbarn inte ska separeras från mamman. Är det skadligt för barnet att mamma lämnar över till pappan innan ettårsdagen? Vilken ålder på barnet tycker du är lämplig för pappaledighet och hur har ni själva gjort med föräldraledigheten? Skriv i kommentarsfältet här nedan.
TV-profilen och psykoterapeuten Louise Hallin hävdade i SVT:s Gomorron Sverige i förra veckan att barn inte ska separeras från sin mamma innan ett års ålder. Ett råd som komplicerar tillvaron för de föräldrar som vill dela lika på föräldraledigheten. David Västskär är just nu föräldraledig med sin ettåring Ada.
 
– Jag har varit föräldraledig  i sju månader och kommer vara det i ytterligare två. Att det på något sätt skulle vara skadligt för vår Ada tror jag är rent nys.
 
–   Kan Louise Hallin peka på någon empirisk forskning som stöder hennes påstående? Min gissning är att hennes uttalande är rent nys, byggd på freudianska fornlämningar.
 
***
David Västskär bor med sin fru Mirjam och deras dotter Ada i Malmö. Han jobbar som gymnasielärare i svenska och historia. Under sin föräldraledighet driver han bloggen Dávamál på adressen davamal.blogspot.com.
Vad tyckte du om artikeln?