Moderna mor- och farföräldrar har inte alltid tid att sätta barnbarnen i första rummet. Beatrice Lindell prioriterar sina egna intressen när hon besöker dottern och barnbarnen i Stockholm. Bakar alltid en bra mormor hellre bullar än spelar golf? Vad tycker du? Skriv i kommentarsfältet här nedan.
Beatrice Lindell har ett hektiskt yrkesliv. Ungefär varannan månad, i samband med kurser och möten, besöker hon dottern och barnbarnen i Stockholm.
 
– Jag är väldigt förtjust i barn. Barn är det bästa jag vet. Men jag har behov av att göra något själv, gå ut och ha roligt, när jag kommer till Stockholm, säger Beatrice till Utbildningsradions TV-program Om familj.
 
– När jag jämför med mina väninnor så kan jag tycka att jag är en lite annorlunda mormor. Men mitt eget yngsta barn var åtta år när första barnbarnet föddes. Så jag hade nyss kommit ifrån den här blöj- och vällingåldern och såg framför mig ett liv utan småbarn en period.
 
– Det är klart att jag ibland, när jag hälsar på barnbarnen, känner att jag borde göra mer. Att jag borde kliva upp tidigt på morgonen och ta hand om barnbarnen. Men samtidigt finns det så mycket annat jag vill göra när jag är ledig från mitt jobb.
***
Beatrice Lindell är överläkare i gynekologi och bor i Piteå. På fritiden spelar hon golf, shoppar och umgås med vänninor. Och träffar barnbarnen.
 
Vad tyckte du om artikeln?