Svårt att få livspusslet att gå ihop?En politiker har föreslagit kortare arbetstid för föräldrar med barn under sex år. Vad tycker du? Vore kortare arbetstid för småbarnsföräldrar bra eller dåligt? Skriv i kommentarsfältet här nedan.
Många barnfamiljer lever med en negativ stress och har svårt att få tiden att räcka till för jobb, familj, hem och skola. En lokalpolitiker i Sandviken har föreslagit förkortad arbetstid för alla kommunanställda med barn upp till sex års ålder. Yngve Petersson i Lund tycker att alla, men särskilt småbarnsföräldrar, borde få kortare arbetstid.
 
– Många som har arbete jobbar mer än 40 timmar i veckan. Många som har småbarn går på knäna. Det vore helt logiskt att sänka normalarbetstiden. Dels för att få folk att stressa mindre men även för att få fler i arbete och för miljöns skull.
 
– Att jobba mindre skulle göra att vi orkade tänka och utveckla våra liv. Vi är inte bara maskiner som ska jobba äta och sova. Vad är vitsen med att jobba så mycket att man inte hinner att ta hand om sig själv och sina nära och kära?
– Arbetstiden borde också kunna variera utifrån vår livssituation. Är man ung kan man jobba mer, har man små barn ska man kunna jobba mindre osv.
 
****
Yngve Petersson bor i Lund tillsammans med sin sambo. Han نr politiker fِr Miljِpartiet i Lund. Pه fritiden نgnar han sig هt deras koloni och Vegetariska fِreningen. Yngve نr av etiska skنl vegan.
 
 
Vad tyckte du om artikeln?