Både Socialstyrelsen och Läkemedelsverket har nu godkänt vaccination mot svininfluensan för barn under tre år. Men flera landsting kommer inte erbjuda de mindre barnen vaccinering. Hur resonerar du kring vaccineringen? Kanske har du själv barn som är äldre än sex månader men under tre år? Skriv i kommentarsfältet här nedan.
Henrik Danielsson bor i Malung i Dalarna. Henrik och hans sambo har två barn varav en är under tre år. Han tycker budskapen kring vaccineringen är mycket förvirrande.
 
– När jag läste om de nya direktiven i Aftonbladet så hittade jag inget som redogjorde för hur det verkligen blir. Kommer det bli vaccinering av de mindre barnen eller inte? Är det bara i vissa kommuner som barnen fortfarande måste vara över tre år? Och i så fall: Är det verkligen moraliskt ok att basunera ut att vaccinet stoppas om det bara är något landsting som beslutat sig för att inte ge vaccinet till de mindre barnen? Rekommendationen från Läkemedelsverket kvarstår väl? Eller?
 
– Jag och min flickvän är redan osäkra på hur vi ska göra med vaccinerringen till barnen och efter att läst om de senaste turerna så blir vi ju inte direkt säkrare. Ingen verkar ju vara säker på riskerna med vaccinet och det tycker jag är lite läskigt. Till skillnad från andra orter så verkar Malung i alla fall inte ha några problem med tillgången på vaccin. Det ska finnas till hela familjen enligt barnmorskan på BVC som jag pratade med häromdagen.
 
****
Henrik Danielsson är 28 år och bor i Malung i Dalarna tillsammans med flickvännen Camilla och deras två barn Hampuz, 5 år, och Novali, 1 år. Sedan drygt ett år tillbaka pendlar han dagligen 19 mil till Sälen där han jobbar som städare.
 
 
Vad tyckte du om artikeln?