Babyvärlden har dammsugit höstens klädkollektioner efter plagg för mammor som vill  hålla stilen. Sommarens haremsbyxa kommer nu i lite mer dressad tappning och är fin ihop med en åtsittande topp eller kavaj.

Men för gravida går det lika bra att vända på siluetten. Smala ben och överdelar med vidd är en kombination som funkar bra ihop med växande mage. Särskilt då ytterplaggen för gravida har en tendens att vara rymliga i modellen.

I höst får de klassiska kappmodellerna konkurrens av capen och ponchon. Här finns gott om plats, men välj gärna en lite längre variant för att undvika att de står som tält runt kroppen. Riktigt snygg blir capen i kombination med leggins eller smala kostymbyxor.

Istället för pumps och klackar som inte är så sköna för svullna fötter kan den moderiktiga satsa på ett par rejäla kängor. Gärna med väl synliga spännen och knäppningarna. Ett annat alternativ är ett par ankelhöga sneakers i skinn.

Modeskaparna har redan fått visat upp sina stickfärdigheter under ett par kollektioner. Nu har det blivit dags att repa upp tröjorna som gärna får se lite trasiga ut i höst. Håll utkik på de vanliga klädavdelningarna och gå upp en storlek eller två om det behövs.

Som gravid är det ofta klokt att satsa på en klänning istället för en kjol eftersom den inte är lika beroende av midjemåttet. I höst finns flera fina modeller i draperad sammet. Trenden dök upp redan i fjol men kommer nu på bred front. Sammetsdetaljer syns också på skor och accessoarer.

Andra material att hålla utkik efter är lurvigt fårskinn och mjuk fuskpäls som passar bra till barnvagnspromenaden.

Stickad cape från La Redoute, 449 kronor.

Kängor från Active Wear/La Redoute, 999 kronor.

Mamma-/amningsklänning från Polarn och Pyret, 545 kronor.

Jerseyklänning från Asos/Asos.com, 244 kronor.

Mammaklänning från Mamalicious/Asos.com, 388 kronor.

Sammetsklänning från Asos/Asos.com, 555 kronor.

Haremsbyxa i gravidmodell från Topshop.com, 422 kronor.

Jeans i rak modell från Boob, 895 kronor.

Blommiga gravidleggins från Topshop.com, 222 kronor.

Mammakofta från Polarn och Pyret, 545 kronor.

T-shirt från Topshop.com, 222 kronor.

T-shirt med spets från Topshop.com,  310 kronor.

 

 

Vad tyckte du om artikeln?  
Föregående artikelYoga för runda magar
Nästa artikelHar du ett öronbarn?
DELA