1 krona för varje inlägg du gör i vårt diskussionsforum skänker vi till Plan. Det låter kanske inte så mycket. Men om du diskuterar med andra här några gånger i veckan så blir det snabbt större pengar.

En diskussion med en annan förälder om dina vaknätter, vilken smärtlindring du ska välja under förlossning eller vad man kan göra för att öka sina chanser att bli gravid kanske innebär tio inlägg = tio kronor. Efter tio dagar är det 100 kronor. Denna summa skickar Babyvärlden vidare direkt till Plan. Och ju fler av dina vänner du tipsar om vårt diskussionsforum – desto mer pengar till Plan.

Enligt FN:s barnkonvention har alla barn rätt till utbildning. Utbildning är en av de viktigaste faktorerna för att kunna lyfta sig själv ur fattigdom och bli självförsörjande. Malawi är ett av Afrikas fattigaste länder, där över hälften av landets invånare är barn som drabbas extra hårt av fattigdom. Tillgången till utbildning är begränsad, och även om den på senare år har ökat så har kvaliteten försämrats. Än mer skrämmande är att många barn utsätts för våld och övergrepp i skolan – de är rädda för att ta sig till och från skolan och för att utsättas för mobbning eller övergrepp på skolområdet. Våldtäkter och sexuellt ofredande är inte heller ovanligt. Ibland är förövaren en elev, ibland en lärare.

Plan arbetar för att öka skolnärvaron i Malawi och att göra skolan till en plats där barn kan utvecklas och känna sig trygga.

– Vart fjärde barn i Malawi är rädd för att gå till skolan. Barnen själva uppger att våld och utnyttjande i skolan utgör det största hotet mot deras skolgång säger Cajsa Wiking, insamlingschef på Plan Sverige.

Babyvärlden stödjer projektet året ut.

Direkt till Babyvärldens diskussionsforum här

Fakta om Plan
Plan är en internationell barnrättsorganisation som arbetar för och tillsammans med utsatta barn i världen. Plan möjliggör att 13 miljoner barn och deras familjer själva kan påverka och förbättra sin livssituation. Plan Sverige startade sin verksamhet 1997 och är en av Sveriges största insamlingsorganisationer.

Vad tyckte du om artikeln?