Hej och välkomna till min blogg! Jag skall försöka ge en inblick i hur det egentligen är att leva i en så kallad regnbågsfamilj i en lagom stor stad i Stockholmsområdet. Är det egentligen någon skillnad? Vi har trots allt samma problem och glädjeämnen som alla andra...
Här hemma finns en trotsig 8-åring som lever med skilda föräldrar och jag har alla de problem som skilda föräldrar har, bråk med exet etc..
Vi har också en liten 1-åring som vägrar sova på natten och som är så bestämd av sig att jag börjar tro att hon kommer bli en sådant barn som skriker och lever rövare i affären om hon inte får det hon vill ha. Men hon är en ängel och så kramgo och underbar tjej så det övervinner liksom allt.
 
Sen har vi en liten bebis i magen som orsakar alllehanda problem för lilla gravida jag… Om det finns en baksida med att vara gravid så kan jag nästan gaantera att jag upplevt den. Känns det som iallafall *ler*
 
Nästa vecka skall Lilja börja på sin nya förskola och utöver den vanliga oron man kan uppleva som förälder så tillkommer den ENORMA oron över hur det kommer att bli. Finns det fler HBT föräldrar, hur kommer personalen reagera, hur kommer de andra föräldrarna att reagera?
 
Och sen är ännu en grej som oroar mig lite, en sak som egentligen inte behöver bli ett problem men som ändå skapar lite ångest för min del… Det finns så många färdigtryckta papper som skall fyllas i där man skall skriva i namn och allt på barnets mamma och PAPPA… Hon har ingen pappa, kommer aldrig heller ha en pappa… det är jobbigt att stryka över PAPPA och skriva dit mamma istället.
 
Jaja… det kommer säkert att gå bra och som med allt annat så oroar jag mig för mycket över små saker… jag är den sortens mamma som oroar mig och bekymrar mig heeelt i onödan, för det mesta.

 
Läs fortsättningen på bloggen här

Vad tyckte du om artikeln?