Mitt namn är Daniel och i höst ska jag bli pappa – 38 år gammal. Ett riktigt efterlängtat barn. Har velat ha barn sen jag var ungefär tjugo år men omständigheter och egna val har gjort att det inte varit läge förrän nu. När jag fick veta att vi skulle få barn i början av året kändes det overkligt och som kille är det ju inte i mig det växer. Hur mycket jag än vill ha barn så var det när vi var på ultraljud, när vi köpte bilbarnstol och när vi beställde vagn som det kändes att nu var det på riktigt. 
 
Sakerna gjorde väntan tydligare och jag vet att ingen pryl är i närheten av kärleken och känslan av att ha ett barn. Men tingen är ett konkret och kul sätt att närma sig pappalivet. Jag tänker skriva om allt från värdelösa till värdefulla prylar. Saker pappor gillar och kanske inte gillar. Testa saker när det gäller barnsäkerhet, tipsa om kul kläder och var du kan hitta det lilla extra till dig och ditt barn.
 
Jag är prylpappan!
 
”…Det där med färger på babykläder är ju spännande – alldeles för mycket ljusblått och rosa. Jag har bestämt mig för att vägra de båda färgerna så långt det går. Fast en grabb i rosa vore ju lite kul. Mest för att utmana folks fördomar. Nu tycker jag personligen att rosa är en hemsk färg för att den får bebisar att se ut som små spädgrisar. Ljusblått har jag svårt för av mer grumliga eller grabbiga skäl om man så vill – många fotbollslag jag ogillar har den färgen…”
 
Vad tyckte du om artikeln?