Ronja är mitt namn, men jag kallas för Marlie (någon bra förklaring till mitt smeknamn har jag inte riktigt, min bästa vän gav det till mig för några år sedan).
Jag kommer från ett litet samhälle som heter Vilhelmina.

”Jag är min mammas första barn, men långt ifrån sista. Sen jag föddes har hon också fött nio barn till, alltså är jag äldst av en barnaskara på tio.
När jag var runt 7-8 år så fick jag min första hund, vid namn Saga. Hon är ett av de bästa som hänt mig i livet. Hon är en blandras mellan Schäfer och Rottweiler.

Men jag ska nog hoppa till det största som hänt mig i mitt liv. Vid 13 års ålder fick jag veta att jag var gravid, med en pojkvän jag inte hade varit tillsammans med särskilt länge. Jag bestämde mig samma dag jag fick veta att jag var med barn, för att behålla det. Jag använder argumentet än idag när folk ifrågasätter mitt val, att jag känner mig själv så pass väl att jag visste att jag skulle klara av en mammaroll betydligt mycket bättre än en abort. Så på den vägen är det…

Det finns mycket mer att berätta, men jag tror jag ska göra en förkortning av dagsläget nu: Idag bor jag, Jamila, Saga och våra två katter Nero och Tira i en tvåa. Jag går på gymnasiet, samhällslinjen och Millan (hennes smeknamn) går på dagis på dagarna sedan hon var ett år gammal. Jag blir 17 år i november. Millan är 2 år, som ni kanske räknat ut…”

Läs fortsättningen på bloggen här
Läs mer om Marlie här: ”Jag blev med barn när jag var 13” 

 

Vad tyckte du om artikeln?  
Föregående artikelStenbocken
Nästa artikelGravid? Dra på spa!
DELA