- Nej, nej, nej! En väldigt bestämd röst ljuder när vi får Babyvärldens nya forumchef på tråden. Det är Svea, 15 månader, som försöker få sin mammas uppmärksamhet. "Lilltjejen vill ha fri tillgång till både dator och telefon", förklarar Lillemor Andersson.

En blivande forumanvändare såklart. Förebild har hon i mamma Lillemor, som gillar att hänga på nätet och som nu kan kombinera nytta med nöje.

– När jag läste att ni sökte någon som kunde dra igång mer trafik på diskussionsforumet lät det ju helt perfekt! Jag får göra det jag tycker är kul och kan göra det hemma.

Lillemor har nyligen läst in undersköterskeexamen på distans och är van att sitta hemifrån och jobba.

– När Svea lagt sig på kvällarna har jag gott om tid och jag tycker det är jätteroligt att passa på då att diskutera med andra föräldrar eller gravida. Men sen är det skillnad mellan de olika föräldrasajterna. Jag gillar att Babyvärlden både har bra artiklar och ett forum där man lätt kan se vad andra skriver. På vissa ser man bara sin egen fråga och får vänta på svar – här ser man vad alla skrivit och kan följa och svara lätt. Här får man svar direkt. Sen tycker jag också att en del forum är väldigt röriga. På Babyvärlden har man bättre överblick.

Vad diskuteras just nu på forumet?
– Ojoj, allt möjligt… De som hänger här är allt från gravida till de som är föräldralediga med småbarn, några som jobbar och några som har äldre barn. De pratar till exempel om man ska vaccinera sig som gravid, artikeln ni hade härom dagen om spermadonation, och hur man hanterar kylan utomhus med spädbarn. Sen var det någon tråd igång om hur man kan spara pengar, tips som bytardagar med mera.

Några spännande grejer på gång?
Nu är det en massa folk på väg in, jag är ute i bloggvärlden och tipsar. Så jag hoppas vi blir många snart. Sen tänkte jag att vi kunde försöka tilltala en ny målgrupp, nämligen mor- och farföräldrar. Dels har de tillgång till Internet numera och är engagerade i sina barnbarn men många har samtidigt svårt att veta hur de ska förhålla sig. De vill finnas där för sina barnbarn men inte vara i vägen. Kan tänka mig att många av dem hade haft utbyte av att diskutera med varandra. De är också välkomna!

Namn
: Lillemor Andersson
Familj: Sambon Jimmy, Svea 15 månader, hunden Bella och en bebis som väntas i mars.
Aktuell: ny forumchef på Babyvärlden

Just nu kan man kombinera nytta med nöje på flera sätt – för varje inlägg du skriver på vårt forum skänker vi en krona till Plans arbete i Malawi. Läs mer här.

Direkt till Babyvärldens diskussionsforum här

Vad tyckte du om artikeln?