I förra veckan berättade Kerry Campbell från Kalifornien, USA att hon injicerat botox på sin åtta år gamla dotter. Nu riskerar hon vårdnaden om sitt barn.

 

 

 

Campbell framträdde under TV-showen ABCNews’ Good Morning America och berättade att hon egenhändigt satt botox i sin åttaåriga dotters ansikte för att få större chans i de skönhetstävlingar dottern deltog i. Åttaåriga Britney kommenterade:

– Jag tycker inte rynkor är fint på små flickor.

Dagen efter startade en undersökning av mammans och nu har alltså flickan tagits ifrån hemmet. (Huruvida det finns en deltagande far i flickans liv förtäljer inte historien.)

– Det är ganska ovanligt med botox på en 8-åring och det är verkligen grund till att starta en undersökning, säger Trent Rohrer vid San Francisco Human Services Agency til ABCNews.

 Gjorde ont – men vande sig vid det

Britney sa i teve-inslaget att det gjorde ont, men att hon hade vant sig vid smärtan. Mamman menade bestämt att injiceringen inte var farlig och att det var dottern själv som önskade sig botox. Mamman sa att hon känner till behandlingen väl och att hon brukar injicera nervgiftet på sig själv. Hon brukade ge dottern fem injektioner på tre olika ställen. Kerry Campbell vill inte uppge hur hon fått tag i botoxen.

– Hon hade sett mig göra det. Och då provade vi på henne, om det kändes OK för henne, sa mamman till teve-stationen.

Den något ovanliga problemställningen är trots allt reglerat i amerikansk lag. Det är inte tillåtet att använda botox som kosmetisk behandling på barn i några av staterna i USA. Botox kan däremot användas för att korrigera syn och vissa neurologiska problem.

– Om man injicerar botox i ansiktet kan det komma ner i halsen och göra att man inte klarar svälja. Vandrar botoxen till andningsmuskulaturen kan man få problem med andningen. Dessutom: om botox används regelbundet på ett barn kan ansiktsformen förändras, säger  Richard Besser, läkare och ABCNews medicinska redaktör.

Fotnot: Vi har valt att inte publicera foto på flickan. Bilden är bara ett illustrationsfoto.

Uppdatering: Kerry Campbell säger nu i efterhand att hon hittade på hela historien tillsammans med tabloidtidningen The Sun för att få uppmärksamhet. ABCNews som slog upp historien stort skriver på sin sajt att mamman nu får träffa sin dotter – med tillsyn – men att hon fortsatt är under utredning.

 


Vad tyckte du om artikeln?  
Föregående artikelVadå föräldra”ledig”?
Nästa artikelHur kan man glömma sitt barn i bilen?!
DELA