Under april löper kampanjen Klart jag ska vara hemma! Kampanjen startade förra året för att inspirera pappor att ta ut mer föräldraledighet och ta ett större ansvar för sina barn. Under månaden kommer ni här på Babyvärlden möta kända svenskar som stödjer arbetet.

”Mina tidiga år med min dotter är historia nu. Men hur ser framtidens pappaledighet ut? Hur kommer det gå för nästa generation unga män? Jag har ögnat lite på killarna som är födda på 80 och 90-talet. Min bedömning är att de har de allra bästa förutsättningarna.

Många av de här killarna älskar att vara hemma. De tillbringar timme efter timme med intressen som hela tiden tar dem genom olika faser och nivåer. Det finns vissa unga män i den här åldern där flickvännerna faktiskt har stora svårigheter att få dem ut ur hemmet. En del killar slipper gärna att gå till jobbet till förmån för att få vara hemma.

Jag raljerar givetvis. Men det finns en tendens där jag kan se att det mänskliga mötet inte blir lika viktigt. Där maskiner blir det stora intresset och där maskinen tar upp väldigt stor del av unga mäns liv.”

Hasse Brontén, ståuppkomiker och manusförfattare

Tess Merkel: ”Är vi fortfarande så fångade i samhällets mönster?”
Zanyar Adami: ”Så många hinder i vägen”
Unni Drougge: ”Kan inte komma närmare det som kallas lycka”

Snart dags för pappaledighet? Så gjorde vi! 

Läs mer om kampanjen här

Vad tyckte du om artikeln?