Intresset för profylaxkurser är stort bland blivande föräldrar, men utbudet av kurser har hittills varit begränsat för dem som bor på landsort eller i mindre städer. Många blivande föräldrar får därför inte samma möjligheter att förbereda sig inför födseln.
Allt som behövs är en dator och Internetuppkoppling. Innehållet presenteras i ett antal filmer som kompletteras med övningar och kunskapstester och man har hela tiden tillgång till en mängd vanliga frågor som besvaras av en legitimerad barnmorska. Det finns också flera interaktiva funktioner som hjälper användaren att få ut det mesta av materialet, berättar Carl Plogbäck – grundare av Babygruppen.
 
Programledare för Profylax Online är Åsa Vilbäck, känd som Dr Åsa i SVT, men i kursen får användaren även expertråd av Nicole Silverstolpe som är chefbarnmorska vid Danderyds förlossning i Stockholm.
 
– Hälso- och sjukvård ska vara lika för alla, så det är verkligen på tiden att man oavsett bostadsort och livssituation har möjlighet att ta del av en interaktiv psykoprofylaxkurs, säger Åsa Vilbäck.
 
Nu kan du som Babyvärlden-användare tävla om att vinna en kurs. Du som inte har lyckan att vinna erbjuds under juli att gå till det rabatterade priset 395 kronor (ord. pris 595 kr)
 
 
 
Vad tyckte du om artikeln?