Från 34 veckor och 0 dagar till 34 veckor och 6 dagar av graviditeten.
Vikt: 2300 g
CRL: 30 cm
Full längd: 41 cm

Se hur vi räknar ut vikt, längd och ålder här.

 

 

OM BARNET:

I början av den här veckan är fostret 32 veckor gammalt. Nu flyter det inte längre, utan ligger i livmodern.

Barnets ögon är öppna när det är vaket och stängda när det sover. Ögonfärgen är vanligtvis blå nu, oavsett vad det blir för färg till slut, eftersom pigmenteringen inte är färdig än. Ögonfärgens utveckling kräver ljus.

Nu är fingernaglarna så långa att barnet kan råka riva sig själv.

Se barnet växa i magen här

TILL FÖRÄLDRARNA:

Nu kan din kropp periodvis kännas tung. Vissa känner sig obekväma med den här ovana kroppen. Andra är förtroliga med den och visar stolt upp magen med trånga kläder och kärleksfulla klappar – de riktigt stoltserar. Hur känner du? Du och din kropp har gjort, och gör fortfarande ett fantastiskt jobb! Var stolt över den.

Har ni packat väskan som ska med när förlossningen startar? Vem ska passa äldre barn eller mata katten?

Mitt i alla tankar som snurrar runt i huvudet och allt som ska göras klart måste man fortfarande ta timeout ibland. Avsätt tid till att vara tillsammans bara ni två – snart blir det svårare. Se också till att få tid för dig själv – till något som gör dig gott. Om det är att gå till frisören, ta en skön promenad, en kväll med väninnorna eller kompisgänget, eller andra aktiviteter som känns givande.

Var selektiv med vad du läser och lyssnar på av andras förlossningshistorier – försök att hitta det positiva i historierna, även om de kan vara jobbiga att läsa eller höra på.

Livmodern når nu i genomsnitt 15 cm över navlen.

Vad tyckte du om artikeln?  
Föregående artikelVecka 36
Nästa artikelVecka 34
DELA