Från 25 veckor och 0 dagar till 25 veckor och 6 dagar av graviditeten.
Vikt: 800 g
CRL: 22 cm
Full längd: 30 cm

Se hur vi räknar ut vikt, längd och ålder här.

OM BARNET:

I början av den här veckan är fostret 23 veckor gammalt. Ögonfransarna växer fram denna vecka och snart kommer fostret att börja blinka! Hjärnan växer fortfarande snabbt, och fostret är en välproportionerad minibebis. Fostret börjar också få mer hår på huvudet.

Om barnet föds nu har det chans att överleva tack vare de många hjälpmedel som finns i vården. Chansen för överlevnad ökar för varje dag.

Se barnet växa i magen här

TILL FÖRÄLDRARNA:

Nu är det normalt att känna hur barnet rör sig varje dag. Det är det bästa beviset för att ditt barn mår bra! Det söker kontakt med dig, och du håller på att knyta an till det. Du (och de du har omkring dig) har kanske lagt märke till att dina händer ofta landar på magen och klappar kärleksfullt på den. Det är ett fint sätt att mysa med barnet i magen, så låt gärna din partner göra det också. På det här sättet får ni alla tre välgörande och viktig närhet både som familj och som par.

Visste du att din vardagsstress kan göra barnet oroligt? Lyssna på kroppens signaler, och ta en paus när det behövs. Andas djupt och låt axlarna falla. Försök släppa tankarna fria en stund och dröm dig bort ibland.

Förvärkarna är livmodersammandragningar. Alla har dem, men det är individuellt hur mycket du märker av dem. Det är viktigt att veta skillnaden mellan förvärkar och förlossningsvärkar.

Vad tyckte du om artikeln?  
Föregående artikelVecka 27
Nästa artikelVecka 25
DELA