Vem gömmer sig i den växande magen? Blir det en pojke eller en flicka? Snabbare hårväxt på benen kan tyda på att det är en pojke, medan större byst kan tyda på flicka. Eller?

Du har kanske fått höra att formen på magen, barnets hjärtslag och vigselringen i en kedja över handleden kan avslöja barnets kön. Även om dessa myter och kärringråd inte ger några säkra svar, kan de vara roliga som tidsfördriv. I vissa fall anger olika källor det motsatta könet på samma sätt, så om du har hört det motsatta kan det vara lika korrekt som det som anges här.

Ramzi-metoden:
Fäster det befruktade ägget på höger sida ska det betyda pojke, medan ägget fäster på vänster sida för flickor. Detta kan ses vid tidigt vaginalt ultraljud. Vid utvändigt ultraljud (på magen) spegelvänds bilden, så då blir det motsatt – pojkars moderkaka på vänster sida och flickors på höger.

Viktfördelningen:
Lägger du bara på dig på magen ska det tyda på att du väntar en pojke. Sätter sig de extra kilona på höfter och rumpa, väntar du en flicka.

Hår på benen:
Växer håret på benen fortare är det en pojke i magen, är hårväxten däremot som vanligt blir det en flicka.

Magens form:
Ser magen ut som en basketboll och du bär den lågt blir det en pojke. Liknar den en vattenmelon och bärs högt blir det en flicka. Syns det inte bakifrån att du är gravid väntar du en pojke. Syns det tydligt, väntar du en flicka.

Sömn:
Sover du med kudden mot norr blir det en pojke, mot söder en flicka.

Fötter:
Är fötterna kallare när du är gravid väntar du en pojke, är det inte någon skillnad mot i vanliga fall är det en flicka.

 

Partnern:
Går din partner upp i vikt tillsammans med dig som är gravid väntar ni en pojke. Om inte, blir det en flicka.

Mormors hårfärg:
Har den blivande mormodern grått hår, väntas en pojke. Har hon inte fått grått hår ännu, eller färgar håret, blir det en flicka.

Morgonillamående:
Slipper du timmarna över toastolen tidigt i graviditeten, bär du på en pojke. Är du däremot väldigt illamående väntar du en flicka.

Mammans utseende:
Ser du extra bra ut under graviditeten väntar du en pojke. Flickor stjäl mammans skönhet.

Bröstförändringar:
Växer inte brösten särskilt mycket väntas en pojke. Är det dramatiska förändringar blir det en flicka.

Tal:
Om moderns ålder vid befruktningen och månaden som befruktningen ägde rum tillsammans utgör ett jämnt tal, väntas en pojke. Blir talet ojämnt är det en flicka. Om befruktningen sker ett ojämnt datum ska chansen var störst att det blir en pojke, medan jämnt datum innebär störst chans för flicka.

Nål i tråd:
Håller du en nål i en tråd över magen och den rör sig i cirklar, blir det en pojke. Rör den sig i sidled blir det en flicka.

Urin:
Har moderns urin en knallgul färg väntas en pojke. Är färgen blekare väntas en flicka.

Sugen på:
Är mamman sugen på salt eller sur mat ska det betyda pojke. Är hon sugen på söt mat, och gärna godis, väntas en flicka. Föredrar du kött och ost, ska det också vara ett tecken på pojke, medan frukt ska betyda flicka. Om du föredrar att äta ändbiten på brödet istället för en skiva, väntar du en pojke. Vill du däremot inte ha änden blir det en flicka. Är du inte sugen på apelsinjuice blir det en pojke, måste du ha apelsinjuice varje dag blir det en flicka.

Näsan:
Näsan och öronen är de enda kroppsdelarna som fortsätter att växa efter puberteten. Och blir näsan större och bredare under graviditeten ska det tyda på att en pojke väntas. Sker ingen förändring väntas en flicka.

Hjärtslagen:
Slår fostrets hjärta under 140 slag i minuten ska det tyda på pojke. Ligger det över 140 väntas en flicka.

Huvudvärk:
Har du ont i huvudet under graviditeten ska det tyda på pojke, om du inte har det blir det en flicka.

Händerna:
Om någon ber dig att visa händerna och du visar dem med handflatan nedåt, väntar du en pojke. Visar du dem däremot med handflatan uppåt blir det en flicka.

Kopp:
Lyfter du en kopp i örat väntar du en pojke. Håller du däremot runt själva koppen när du lyfter den, blir det en flicka.

Svullnad:
Om ansiktet inte sväller upp mot slutet av graviditeten blir det en pojke. Blir du däremot svullen de sista veckorna före förlossningen väntar du en flicka.

Halsbränna:
Har den blivande modern lite eller ingen halsbränna under graviditeten är det en pojke i magen. Plågas hon däremot av detta blir det en flicka.

Sparkar:
Är barnet väldigt livligt under graviditeten blir det antagligen en pojke, medan flickor ska vara lugnare.

Samlag:
Par som ofta har samlag ska ha större chans att få en pojke än par som har samlag mer sällan. Att älska upprätt eller bakifrån ska ge en pojke, men då bör han få orgasm först och hon vila en stund efter. Missionären, gärna med henne överst, ska öka chansen för att bli gravid med en flicka. Men då bör hon få orgasm först. Är månen halv eller mindre, och ni har samlag på natten, tyder det på att det blir en pojke. Vid samlag på eftermiddagen runt fullmåne ska det vara störst chans att det blir en flicka.

Diet:
Hävde mamman i sig kött, pommes frites och läsk före befruktningen blir det en pojke. Var hon sundare och åt mycket fisk och grönsaker, men kanske unnade sig godis ibland, väntar hon en flicka.

Vem föreslog barn?
Om det var den blivande pappans förslag att försöka bli gravida, ska det bli en pojke. Var det mammans förslag, är det en flicka på väg.

Oro:
Är mamman orolig under graviditeten väntas en pojke. Är hon lugn och avslappnad blir det en flicka.

Syskon:
Har ni barn sedan tidigare kan ni se i barnets nacke om ni väntar en pojke eller flicka nästa gång. Är det en rak linje väntas en pojke. Formar sig håret i en spets ned mot ryggen blir det en flicka.

Vad tyckte du om artikeln?  
Föregående artikelGoda råd mot illamående
Nästa artikelDärför är urinprovet så viktigt
DELA