Att föda är förenat med både fasa och förväntan. En del upplever det som häftigt och stort medan andra får mardrömslika upplevelser. En del är rädda för att bli snittade, andra ser det som en utväg för att slippa föda vaginalt.

I veckan publicerade vi en artikel om Johanna som upplevde sig ha blivit nekad kejsarsnitt. Har man rätt till kejsarsnitt om man önskar? Meningarna går isär – en del upplever det som att de “beställt” snitt, andra att de får tjata eller argumentera länge och väl för sin sak. Medan andra, som Johanna, upplever att de blivit övertalade att föda vaginalt. Vi frågade en läkare som säger att den medicinskt ansvarige alltid måste göra bedömningen eftersom hon eller han också är ansvarig om något går fel. Hon sa också att utfallet därmed blir olika beroende på vilken läkare eller barnmorska man har att göra med. Vad tycker du? Borde man ha rätt att välja själv – handlar det om det medicinska eller är det egentligen pengar och resurser man försöker spara genom att neka? Läs artikeln och kommentera!

En annan artikel som väcker debatt är föräldratabun. Vad får man egentligen göra som förälder? Lämna barnet kort utan tillstånd? Köra bil med barn och sms:a samtidigt? Rösta!

Snart är det påsk och vi kommer att bjuda på lite mysigt hemmapyssel man kan göra. Tills dess: se upp för påskkärringarna!

Vad tyckte du om artikeln?