Medan hon stod och gjorde sig klar för att åka till sjukhuset kom plötsligt barnet.

Det blev mer dramatiskt än förväntat för Audrey Byrne från Dublin. Med bara två värkar blev barnet fött. Hon ringde sjukhuset när hon förstod vad som var på gång, och fick därmed någon att prata med genom den korta och intensiva förlossningen. Till tidningen Herald säger hon:

– På tisdagen var jag hemma med barnen och min man fick köra dem till barnvakten i all hast innan han skulle skynda sig tillbaka och köra mig till sjukhuset. Under tiden blev värkarna allt starkare. Men de var inte sådana att jag fick panik. Så gick vattnet och jag kände att jag måste lägga mig ned. Jag fick en vålsam värk och med den var hela barnet ute. Under nästa värk bad jag Gud om hjälp och så var hon plötsligt ute.

– Hon är ute!

Audrey tog upp barnet på bröstet. Hon berättar för tidningen att flickan med detsamma försökte öppna ögonen. Några sekunder gick och sen skrek hon. Audrey ringde sin man.

– Jag sa att hon var ute, men han trodde jag skojade.

Audrey höll det nyfödda barnet intill sig. Hon visste att hud-mot-hud-kontakt är viktig för den nyfödda. Och inte minst var det viktigt för att hålla henne var.

– När hon grät vill jag gråta själv. Jag var så lättad.

Hon ringde efter ambulans och strax därefter kom både ambulans och hennes man. På sjukhuset fick den nyblivna pappan klippa navelsträngen. Flickan har fått namnet Nikita och är en frisk och fin baby.

Läs fler förlossningsberättelser här:

Mirakelbabyn trotsade läkarna – överlevde

Föda på ovanliga ställen

Alexandra Pascalidou: ”Jag har nog aldrig känt mig så blåst på konfekten”

 

 

Vad tyckte du om artikeln?