Vädurbarnen vet vad det vill och finner sig inte i att hunsas. Utforskarlustan är väldigt stark - deras föräldrar bör ha ett lager med plåster och förstahjälpenkit nära till hands.

Från ca 21 mars till 20 april
Kardinalt eldtecken.

FÄRG: Röd
TEMPERAMENT: Kolerisk (hetsig, uppfarande)
TYP: Extrovert (utagerande) och maskulin
VECKODAG: Tisdag
GRUNDÄMNE: Diamant 

KÄNDA PERSONER: Leonardo da Vinci, Johann Sebastian Bach, Samuel Beckett, Marlon Brando, Charlie Chaplin, Bette Davis, Elton John, David Letterman, Celine Dion, Gro Harlem Brundtland

NYCKELORD:  Företagsam, modig, generös, uppriktig, entusiastisk, viljestark, offervillig, hjälpsam, framstegsvänlig, impulsiv. Kan vara rastlös, ha ett okontrollerat sinne, egoistisk, dumdristig, aggressiv, oföljsam.

Väduren inleder det astrologiska året och tar gärna täten även i andra sammanhang. Vädurar är otåliga, impulsiva och handlingskraftiga – de gräver först och frågar sedan. Monotoni och väldigt fasta rutiner är inte något för en vädur som älskar förändringar och nya utmaningar. Väduren går hellre sin egen väg än att underordna sig andra. Väduren är driftig och älskar att vinna. Andra mer tålmodiga tecken får ofta slutföra projekt som en vädur full av entusiasm och framåtanda har satt igång.

Alla tecken har något att lära av sina motstående tecken. Av vågen kan väduren lära sig att visa kärlek och medkänsla, diplomatiska egenskaper och att tänka före man handlar.

Detta säger astrolog Heidi Horpestad om vädurbarnen:

Väduren är ett eldtecken, och det säger mycket om deras temperament. De är eldfulla och impulsiva. Detta är det första tecknet i zodiaken och har mycket uppstartsenergi. 

Vädursbarnen är fulla av liv och är alltid igång. De kan vara ganska oförsiktiga och lätt skada sig  – det blir lätt så när allt ska gå fort. Kroppsdelar knutna till Väduren är hjärnan och huvudet. Lyfter man  på håret till ett vädursbarn hittar man ofta ärr och märken efter diverse knall och fall. 

Vädursbarnen är självständiga och temperamentet är våldsamt och explosivt. Men det går fort över. Dessa barn tar gärna ut sig via fysisk lek och idrott, ofta krävande och utmanande sporter som slalom, skateboard eller andra aktiviteter som har element av risk i sig och som kräver fysisk kraft.

I väduren finns det också stark mental kraft. Vädurbarn är orädda och modiga. De hoppar gärna från 10-meterstornet om de får möjlighet. Flickor födda i väduren är de som brukar kallas pojkflickor. Det är inte dessa som är först framme och drar i prinsessklänningen.

Vädursbarnen behöver utmaningar, både fysiskt och mentalt.

KÄLLOR: Astrolog Heidi Horpestad, Astrologiskolan Herkules, Wikipedia

Läs mer om:

Väduren som barn

Oxen som barn

Tvillingen som barn

Kräftan som barn

Lejonet som barn

Jungfrun som barn

Vågen som barn

Skorpionen som barn

Skytten som barn

Stenbocken som barn

Vattumannen som barn

Fisken som barn

Vad tyckte du om artikeln?  
Föregående artikelFisken
Nästa artikelTvillingen
DELA