Vattumansbarn är individualister och opponerar gärna mot det de uppfattar som gammalmodigt och förlegat. Läraren till exempel. Eller föräldrarna.  

Från ca 20  januari till 19 februari
Fast lufttecken.

FÄRG: Turkos
TEMPERAMENT: Sangvinsk (lättrörlig, livlig, sorglös, förhoppningsfull)
TYP: Maskulin och extrovert (utåtriktad)
VECKODAG: Lördag
 
KÄNDA PERSONER: August Strindberg, Oprah Winfrey, Phil Collins, Charles Darwin, John Travolta, Virginia Woolf, Leif Juster, Abraham Lincoln, Thomas Alva Edison, Ronald Reagan

NYCKELORD: Intellektuellt stark, öppet och fördomsfritt sinne, trofast, höga ideal, andlig, sinne för otraditionella ideer. Kan vara radikal i sitt tänkande men konservativ i praktiken. Kan vara upprorisk, sentimental, dumsnäll, taktlös och exentrisk.

Vannmannen gillar utmaningar och är inte rädd för att spränga gränser eller bryta med traditioner. Vattumannen är nytänkande och gillar allt som är före sin tid Frihet är viktigt – det samma gäller möjligheten att skapa sin egen stil. Vattumannen avskyr orättvisor. De trivs bra med grupparbeten och undviker gärna rutinearbeten.

Alla tecken har något att lära av sina motstående tecken. Av lejonet kan vattumannen lära sig att vara varm och generös och komma i kontakt med sitt inre barn igen. 

Detta säger astrolog Heidi Horpestad om vattumansbarnen:

Vattumannen är ett lufttecken och vattumannenbarnen vill göra saker på sitt eget sätt. De frågar gärna hur något ska göras men gör det ändå på sitt eget sätt. De är upptagna av att hitta sin egen stil. När det gäller kläder väljer de inte nödvändigtvis det som kompisarna väljer – det hitta något eget som de trivs bra i. De är originella, kreativa och nytänkande.

Barn födda i vattumannen gillar att provocera. System eller personer de uppfattar som rigida, gammaldags eller förstelnade opponerar de emot. Detta gäller antingen det handlar om skolan, en specifik lärare eller föräldrarna därhemma. Vattumannenbarnen har något rebelliskt i sig och är väldigt individualistiska. De finner sin egen stil och går sin egen väg, något som kan ses som utmanande för den etablerade vuxenvärlden.

Vänner är viktigt för vattumannenbarnen. Men om de inte har någon i vänkretsen som är på samma frekvens så väljer de hellre att vara ensamma och blir som kärringen mot strömmen.

Vattumän är teammänniskor och trivs bra när de hittar sin rätta grupp eller förening.

KÄLLOR: Astrolog Heidi Horpestad, Astrologiskolan Herkules, Wikipedia

Läs mer om:

Väduren som barn

Oxen som barn

Tvillingen som barn

Kräftan som barn

Lejonet som barn

Jungfrun som barn

Vågen som barn

Skorpionen som barn

Skytten som barn

Stenbocken som barn

Vannmannen som barn

Fisken som barn

Vad tyckte du om artikeln?  
Föregående artikelFader okänd?
Nästa artikelVäduren
DELA