En liten oxe är stark och stadig, men smälter om de får massa gos och kärlek. Oxbarnet vill helst göra saker i sitt eget tempo.

Från ca 21 april till 20 maj
Fast jordtecken.

FÄRG: Naturgrön
TEMPERAMENT: Melankolisk (tungsint, envis, allvarlig)
TYP: Introvert (inåtvänd) och feminin typ.
VECKODAG: Fredag
GRUNDÄMNE: Koppar
 
KÄNDA PERSONER: Carl XVI Gustaf, Idi Amin, Salvador Dalí, Sigmund Freud,  Adolf Hitler, Saddam Hussein, Karl Marx, William Shakespeare, Bono, Audrey Hepburn

NYCKELORD: Stabil, rolig, ordentlig, laglydig, ekonomiskt sinne, målinriktad, arbetssam, sinne för skönhet och njutning. Kan vara hårdnackad, materialistisk, trög, girig.

Oxen räknas som de mest jordnära av alla tecken. Kvalitet och komfort är viktig och oxen tror på det som är konkret och verkligt. Oxen gillar att äga och samlar gärna på ting. Oxar är tålmodiga och arbetssamma men förhastar sig inte. De är praktiskt lagda och beger sig som regel inte in i svävande diskussioner. När en oxe släppt någon in på livet så förblir de där.

Alla tecken har något att lära av sitt motstående tecken. Av Skorpionen kan Oxen lära sig att släppa taget, tänka nytt och mindre materialistiskt.

Detta säger astrolog Heidi Horpestad om oxenbarnen:

Oxen är et jordtecken och oxenbarnen har fötterna djupt rotade. De är uthålliga och lugna. Kroppskontakt är särskilt viktiga för oxenbarnen. De upplever mycket genom sinnena. Små gosoxar får aldrig nog av närhet, mat och kel. Babymassage är bra för alla barn, men för oxenbarn är det speciellt bra – de behöver beröring. 

Oxenbarn är mer introverta än vädurbarn och trivs gärna i sin egen lilla värld. De gillar musik och har ett estetiskt sinnelag – de är upptagna av det som är fint och vackert. Deras sinnlighet gör att de gärna suger på tummen eller har en eller annan form av gosedjur med sig. De luktar gärna på blommor eller på andra sätt tar in intryck genom sinnena. 

Oxenbarnen kan vara roliga och charmerande men de är också envisa. Har de bestämt sig för att det är något de inte vill får du inte ruckat dem ur fläcken.

Oxar är ofta lite kompakt och solitt byggda.

KÄLLOR: Astrolog Heidi Horpestad, Astrologiskolan Herkules, Wikipedia

Läs mer om:

Väduren som barn

Oxen som barn

Tvillingen som barn

Kräftan som barn

Lejonet som barn

Jungfrun som barn

Vågen som barn

Skorpionen som barn

Skytten som barn

Stenbocken som barn

Vattumannen som barn

Fisken som barn

Vad tyckte du om artikeln?  
Föregående artikelFisken
Nästa artikelTvillingen
DELA