Med en tvilling i huset smälls det i dörrar, pips i telefonen och väsnas hela tiden. Tvillingbarn är verbala och mycket socialt lagda. Föräldrar bör ha ögon i nacken - detta barn är överallt samtidigt.

Från ca. 21 maj till 21 juni
Rörligt lufttecken.

FÄRG: Gul
TEMPERAMENT: Sangvinsk (lättrörlig, livlig, sorglös, forhoppningsfull)
TYP: Extrovert (utagerande) och maskulin
VECKODAG: Onsdag
GRUNDÄMNE:  Kvicksilver

KÄNDA PERSONER: Bob Dylan, Björn Borg, John F. Kennedy,  Angelina Jolie,  Marilyn Monroe,  Jean-Paul Sartre, Miles Davis, Judy Garland, Drottning Victoria, Paul McCartney, Johnny Depp

NYCKELORD:  Kreativ, uppfinningsrik, spontan, förnuftig, charmerande, snackig, social. Kan vara instabil, pladdrig, lögnaktig, lynnig och cynisk.

Extremt verbal och med hög social intelligens – tvillingen är där det händer. Ivrigt gestikulerande. Tvillingar är nyfikna och älskar allt som är nytt och spännande. Aktivitetsnivån är hög – det är ingen match att göra flera saker samtidigt. Att söka, upptäcka, utforska och lära ligger i deras natur. Men även om de har lätt för att lära är de inte speciellt tålmodiga och går inte gärna på djupet. Tvillingar blir lätt uttråkade och kan vara rastlösa och flackiga.

Alla tecken har något att lära av sina motstående tecken. Av Skytten kan Tvillingen lära att söka visdom inåt och att finna en högre vision och mening med livet.

Detta säger astrolog Heidi Horpestad om tvillingbarnen:

Tvillingbarn är ofta nyfikna och av den anledningen lite klåfingriga. De gillar nya saker och lär sig fort. Men de har en oro i kroppen och behöver röra sig. Generellt behöver de mycket stimulans – de har lätt för att bli uttråkade. Man ser typiskt ett Tvillingbarn glida upp och ned från stolen medan det säger ”Jag har tråkigt!”

Tvillingbarn känner många människor. De är väldigt verbala och mästare på att småsnacka. Därför kommer de också lätt i kontakt med människor. Men även om de har många kontakter har de inte tid att knyta djupare band.

Tvillingbarnen är också väldigt motoriska. De börjar ofta på olika idrotter och aktiviteter men slutar fort om det inte är tillräckligt kul.

Tvillingbarnen blir lätt rastlösa och behöver stimuleras med nya saker och aktiviteter.

KÄLLOR: Astrolog Heidi Horpestad, Astrologiskolan Herkules, Wikipedia

Läs mer om:

Väduren som barn

Oxen som barn

Tvillingen som barn

Kräftan som barn

Lejonet som barn

Jungfrun som barn

Vågen som barn

Skorpionen som barn

Skytten som barn

Stenbocken som barn

Vattumannen som barn

Fisken som barn

Vad tyckte du om artikeln?  
Föregående artikelOxen
Nästa artikelLejonet
DELA