Kräftbarnet skiftar humör lika ofta som blöjor. Fantasin är det inget fel på och det är kul att leka med dem. Kräftbarnet behöver mycket uppmärksamhet och bekräftelse från sina närmaste.

Från ca 22 juni till 22 juli
Kardinalt vattentecken.

FÄRG: Violett
TEMPERAMENT: Flegmatisk (lugn, orubblig, kall)
TYPE: Feminin och introvert (inåtvänd)
VECKODAG: Måndag
GRUNDÄMNE: Silver

KÄNDA PERSONER: Ingmar Bergman, Julius Cæsar, Prinsessan Diana, Robin Williams, Tom Cruise, Meryl Streep, Nelson Mandela, George Orwell, Lindsay Lohan, Rembrandt,

NYCKELORD: Känslosam, öm, lojal, beskyddande, sympatisk, förståelsesfull. Kan vara långsint, feg, snarstucken, överbeskyddande.

Kräftorna är omsorgsfulla och bryr sig om hur alla runt dem har det. Men även om de är känslosamma är de försiktiga med att leva ut sina egna känslor. De kan vara försiktiga och lite blyga och gillar självvald ensamhet. Kräftor har stark intuition och lägger gärna tid på att känna efter sin magkänsla innan de fattar beslut. De har starka band till hem, familj och de nära omgivningarna.

Alla tecken har något att lära av sina motsatstecken. Av Stenbocken kan Kräftan lära ansvarsfullhet och styrka. .

Detta säger astrolog Heidi Horpestad om kräftbarnen:

Kräftan är ett vattentecken och vatten är relaterat till känslor. Kräftor är utpräglade känslomänniskor och väldigt sensitiva. De kan vara ganska sårbara på grund av detta. De tar lätt på sig det som händer i familjen, även det som inte blir sagt. De är som svampar och fångar upp det som föräldrarna säger. Det går inte att lura dem – de är väldigt observanta på sin omgivning. Därför behöver de också mycket trygghet.

Kräftbarn är fantasifulla och har god tillgång till sin inre värld av dröm och fantasi. De ser ofta saker framför sig och gillar att uttrycka sig i bilder. 

Eftersom de är så sensitiva ska man vara försiktig med att tala hårt till dem. De kan ta det väldigt personligt och dra sig in i sitt skal. Då gäller det att bygga upp tryggheten igen. Men det kan ta lång tid.

Kräftorna är också konstnärliga och omsorgsfulla. I och med att de är så styrda av sina känslor kan de också vara ganska lynniga.

KÄLLOR: Astrolog Heidi Horpestad, Astrologiskolan Herkules, Wikipedia

Läs mer om:

Väduren som barn

Oxen som barn

Tvillingen som barn

Kräftan som barn

Lejonet som barn

Jungfrun som barn

Vågen som barn

Skorpionen som barn

Skytten som barn

Stenbocken som barn

Vattumannen som barn

Fisken som barn

Vad tyckte du om artikeln?  
Föregående artikelOxen
Nästa artikelLejonet
DELA