Fiskbarnet är ett äventyrsbarn som gärna drömmer sig bort. Inte sällan blandar de ihop fantasi och verklighet. Scheman och fasta rutiner är inte något för en fisk: liten som stor.

Från ca 20 februari till 20 mars
Rörligt vattentecken.

FÄRG: Lavendel
TEMPERAMENT: Flegmatisk
TYP: Feminin och introvert (inåtvänd)
VECKODAG: Torsdag

KÄNDA PERSONER: Albert Einstein, George Washington, Osama bin Laden, Evert Taube, Henrik Ibsen, Michail Gorbatsjov, Elizabeth Taylor, Antonio Vivaldi, Harry Belafonte, Michelangelo, Kurt Cobain

NYCKELORD: Självuppoffrande, hängiven, intuitiv, medkännande, konstnärlig. Kan vara melankolisk, självdestruktiv, spela martyr, fly från verkligheten.

Fiskarna är drömmare som gillar att fly från vardagen. De flyr gärna in i musik, dans eller konst. Fiskarna är förstående och medkännande intill självutplåning – de lever sig så in i andras problem att de kan uppleva dem som sina egna.

Alla tecken har något att lära av sina motsatstecken. Av Jungrfrun kan Fisken lära sig organisering och schemaläggning och förmåga att delta i praktiska ting. 

Detta säger astrolog Heidi Horpestad om Fiskbarnen:

Fiskbarnen är känslosamma och är som svampar i förhållande till stämningar och känslor. De kan ha lätt för att leva sig in för mycket i andras känslor och låter andras problem nästan bli deras egna. Fiskbarnen är mycket empatiska och medkännande och det är därför viktigt att vuxna inte lägger över sina bekymmer på dem.

Gränssättning är svårt för Fiskbarn. Alla barn behöver trygghet och kärlek men för Fiskbarnen är detta speciellt viktigt.

Fiskbarnen är dagdrömmare och kan ha problem med att skilja mellan fantasi och verklighet. Till och från måste man påminna om verkligheten för dem.

Dans och musik passar bra för Fiskbarn – de har bra rytm. Kreativa ting som teckning och målning ligger också för dem.

Fiskbarnen har i perioder behov av att dra sig tillbaka – de behöver emellanåt också få vara i sin egen värld.

KÄLLOR: Astrolog Heidi Horpestad, Astrologiskolan Herkules, Wikipedia

Läs mer om:

Väduren som barn

Oxen som barn

Tvillingen som barn

Kräftan som barn

Lejonet som barn

Jungfrun som barn

Vågen som barn

Skorpionen som barn

Skytten som barn

Stenbocken som barn

Vattumannen som barn

Fisken som barn

Vad tyckte du om artikeln?  
Föregående artikelFader okänd?
Nästa artikelVäduren
DELA