Från 26 veckor och 0 dagar till 26 veckor och 6 dagar av graviditeten.
Vikt: 900 g
CRL: 22,5 cm
Full längd: 31 cm

Se hur vi räknar ut vikt, längd och ålder här.

OM BARNET:

I början av den här veckan är fostret 24 veckor gammalt. Hjärnvågor aktiverar hörseln och synen, och hjärnans vindlingar utvecklas gradvis från och med nu. Fostret börjar reagera på ljus utanför livmodern.

Ryggraden består av 33 kotor, 150 leder och 1000 senor!

Den kommande månaden blir en mycket aktiv period för fostret, och det kommer att växa och lägga på sig mycket.

Se barnet växa i magen här

TILL FÖRÄLDRARNA:

Märker du att modersinstinkten i dig börjar vakna? Att du sätter barnets behov framför dina egna önskningar? Kanske märker du också att din partner har börjat förbereda sig? Det är spännande att upptäcka den här förändringen. Det kan vara bra att prata med varandra om förväntningar man har på föräldrarollen.

I en normal graviditet finns det inga hinder för sex. Samlag kan dessutom vara ett bra sätt att öka närheten mellan dig och din partner. Unna er den här källan till njutning och glädje! Det är också ett utmärkt sätt att förbereda bäckenbottenmuskulaturen inför förlossningen.

Har du tänkt på att dina drömmar fungerar som förlossningsförberedelse? Vissa drömmar handlar kanske om något du är rädd för, medan andra bara är fina och härliga. Skriv ner de drömmar du kommer ihåg – kanske förstår du varför du drömde som du gjorde?

 

Vad tyckte du om artikeln?  
Föregående artikelVecka 28
Nästa artikelVecka 26
DELA