Två räcker för oss

Skrivet av Kommentar::Cecilia 2010-03-10 09:32:31
Det finns inget rätt eller fel i valet om hur många barn man väljer att ha så länge man är en närvarande och kärleksfull förälder. Många klarar säkert detta väldigt bra, men jag och min sambo är överens om att det "räcker" med två barn. Vår son fyller 5 år i sommar och vår dotter blir snart 3. Vi är otroligt glada att vi har fått två friska barn (och visst måste väl erkännas att det är en bonus att både ha en flicka och en pojke) och vi njuter av alla stunder tillsammans med dem. Det har varit ganska tufft att ha barnen så tätt i ålder (1 år 8 mån. skillnad), men sedan ca ett år tillbaka så har de börjat få så mycket glädje av varandra. Syskon kan verkligen ge varandra något speciellt. Nu när barnen har kommit upp lite i åldern är det mycket lättare för oss att resa o.dyl. Vi vill hinna finnas till för de barn vi har och dessutom hinna med oss själva också. Visserligen är vi dåliga på att prioritera det (fastän vi bara har två barn), men det kan räcka med egentiden när barnen har somnat på kvällen.
Min sambo har själv en bror och har alltid velat ha två barn. Jag kommer från en syskonskara om tre och har upplevt att min "mellansyster" tyvärr har hamnat i kläm ibland. Detta behöver ju inte ske, men i vår familj blev det så. Det har nog påverkat mig i valet att inte ha fler barn än två. Men som sagt, alla är vi olika och vi gör våra olika val. Föräldrar som bestämmer sig för att ha många barn kanske själva växte upp i en "storfamilj" och har goda erfarenheter från det. Alternativt kanske de växte upp som "ensambarn" och tyckte att det var mindre bra och vill i vuxen ålder absolut inte "utsätta" sitt eget barn för det. Slutligen vill jag säga att jag vid vissa tillfällen tyckte att det räckte med att ha ett barn, men jag är glad att jag ändrade mig. För oss är valet av två barn helt rätt. Det känns tryggt att veta att de alltid kommer ha varandra. Barn är en otrolig gåva och vi ska minnas att det inte är alla förunnat att kunna bli föräldrar.

[Missing text '/templates/comment/backToArticle' for 'Swedish']
 
 

Chefsredaktör Sandviks Parenting Portals: Karine Frafjord
Kontakta kundservice

 

Babyvarlden.se följer "Spelregler för press, radio och TV".


Sandviks Förlag erbjuder föräldravägledning genom Babyvärlden.se, och rätt bok till rätt tillfälle genom Goboken.se och Twinsy.se.
Med andra ord – vi hjälper föräldrar och barn att utvecklas tillsammans. Sandviks – Enriching young minds.

Copyright © Babyvärlden.se/Sandviks förlag AB. Kopiering av material på Babyvärlden är inte tillåtet utan avtal.

Till toppen av sidan