Du är här:  > Alexandra Pascalidou: ...

Alexandra Pascalidou: Inskolning

Inskolning för Alexandra Pascalidous Melina

Inskolning för Alexandra Pascalidous Melina 

Så var det dags att klippa navelsträngen. Igen. Efter noggranna efterforskningar i områdets förskolor med deras moderna pedagogik och trendriktiga könsneutrala profilering fick vi slutligen en dagisplats.
Inskolningen inleddes med schemalagd upptrappning för att underlätta det nya livet. Jag vet inte vem som var mest nervös. Jag som själv aldrig gått på förskola eller min älskade dotter som just skulle få ta sina första självständiga steg i livet.

Vi vaknade tidigt första morgonen. Som om vi båda visste vad som väntade. En successiv separation. Ett farväl och vi ses snart igen. Löften om att mamma snart kommer tillbaka. Fina klänningen på till små seglarskor och ett bultande mammahjärta. Hos min dotter skymtade jag en antydan av entusiasm. Törstande efter barnslig stimulans, trött på sin mammas monotona melodier stormade Melina in bland sina jämnåriga. Som en bladning av en klassisk kycklingmamma och en misstänksam Sherlock Holmes observerade jag gruppdynamiken, personalens handlag med de små, de äldre barnens hårdhänta lekar. När en pojke slår ner Melina hoppar jag upp för att i nästa sekund bita mig i läppen och svälja skräcken.
 


Uppdaterad 18.09.2009
annons

Lägg in en kommentar
 
 
 
 
bokstäver kvar
Antal kommentarer: 0


 

 

Chefsredaktör Sandviks Parenting Portals: Karine Frafjord
Kontakta kundservice

 

Babyvarlden.se följer "Spelregler för press, radio och TV".


Sandviks Förlag erbjuder föräldravägledning genom Babyvärlden.se, och rätt bok till rätt tillfälle genom Goboken.se och Twinsy.se.
Med andra ord – vi hjälper föräldrar och barn att utvecklas tillsammans. Sandviks – Enriching young minds.

Copyright © Babyvärlden.se/Sandviks förlag AB. Kopiering av material på Babyvärlden är inte tillåtet utan avtal.

Till toppen av sidan